dattaa

barnadödligheten i världen

Publicerad 2009-05-25 18:29:57 i Allmänt,

Sitter och läser om barnadödligheten i världen, tragiskt. De flesta fallen är barn som dör i någon typ av sjukdom, de flesta av dessa sjukdomar skulle kunna hindras genom renare vatten, vaccinasion och mer näringsinriktad mat. Världens ledare har dock kommit överrens om att  göra sitt bästa att minska barnadödligheten i världen med 2 tredjedelar tills år 2015.
Barnadödligheten mäts i antalet barn upp till fem års ålder. Men turligt nog har faktiskt barnadödligheten i värlen minskat. Och siffran sjunker fortfarande. År 1990 var det 13 miljoner barn som dog, idag har denna siffra sjunkit till 9,7 miljoner.

Men man är fortfarande långt ifrån att klara millenniemålet, att minska barnadödligheten med 75%. Dödligheten måste minska snabbare innan man säkert kan säga att man kan nå målet. Siffran som säger att 9,7 miljoner barn dör per år i dagens läge, måste minska till hälften inom de närmaste sju åren om de ska lyckas. Även en sådan simpel sak som fler myggnät som är impregnerade med insektsmedel, skulle skydda mot malaria, som är en av de största och vanligaste sjukdomarna som drabbar barn. Även amning, som bland annat skyddar mot diarréer, som ger barnet näring och stärker immunförsvaret, är också viktigt i kampen mot barnadödligheten.

Ska redovisa detta i morgon och lite till, kom på idag att det skulle redovisas i morgon så lite stress har jag allt,

Nej pluggapluggaplugga ...

Pussen *

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Datta

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela